Joan Fuster i Ortells


Joan Fuster

Joan Fuster i Ortells (Sueca 1922-1992)
va ser un dels escriptors més importants i prolífics del segle passat. Els seus llibres, els seus articles i les seues cartes són un tresor de paraules que els valencians hem de conservar, com ell va saber preservar i conservar la nostra llengua. És conegut sobretot per la seua obra Nosaltres, els valencians, sens dubte el seu llibre més influent. Conreà també la poesia, tot i que aquesta vessant seua és menys coneguda.Per saber-ne més

Espai Joan Fuster
Ací trobareu una gran quantitat de recursos, com la biografia completa, la bibliografia, arxiu fotogràfic...


Aula didàctica Joan Fuster
L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster és un programa d’innovació educativa autoritzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport des del curs escolar 2016-17. Concebuda en el marc de l’Espai Joan Fuster, té com a objectiu difondre i dinamitzar l’obra de l’escriptor valencià d’acord amb la seua multiplicitat d’interessos, que comprén camps tan diversos com la literatura, la música, les arts plàstiques, el periodisme, la filosofia, l’economia, la política i la història.

Mitjançant una visita guiada al Museu Joan Fuster i la realització de tallers didàctics dissenyats específicament per cada etapa educativa, l’Aula reforçarà en els participants el coneixement de la vida i obra de Joan Fuster. A més, periòdicament es programaran activitats culturals i de formació acadèmica en col·laboració amb altres institucions.


Museu Joan Fuster
Espai web del Museu Joan Fuster.
La zona expositiva del Museu ocupa la planta baixa de la Casa Joan Fuster, al número 10 del carrer de Sant Josep, de Sueca, la capital de la Ribera Baixa. És el lloc on va transcórrer la major part de la vida de l’escriptor —havia nascut al número 30 del carrer de la Punta— des dels vuit anys fins a la mort.
Material audiovisual:


 

El Museu
Aquest audiovisual mostra diverses imatges sobre el context geogràfic de la ciutat de Sueca i les dependències i els departaments que formen l’Espai Joan Fuster, amb una atenció especial a l’itinerari expositiu del Museu.Les nostres propostes:

Joanet vol ser escriptor

Joanet vol ser escriptor

JOSEP FRANCO I MARTÍNEZ

Història gràfica per apropar a l'alumnat de primària la vida de Joan Fuster.
Homenatge a un dels escriptors més importants i prolífics del segle passat. L’home que ens va ajudar a recuperar la nostra història i que dedicà la seua vida als millors amics amb què podem comptar les persones: els llibres.

+ anar a botiga edicions96


Joan Fuster recitable +CD

Joan Fuster recitable (Inclou un CD amb els poemes recitats)

JOAN FUSTER I ORTELLS

Vols escoltar poemes de Joan Fuster? Ací tens un gran recurs per a poder fer-ho.

Amb uns arranjaments musicals moderns i actuals, i amb una selecció de textos no tan tradicional com podia esperar-se a priori, Joan Fuster recitable pretén encendre una espurna de curiositat en el lector més jove, o potser no tant, que encara no s’ha acostat a l'escriptor de Sueca.

+ anar a botiga edicions96